videoreleasetour pantomime


Een normale album-releasetour zat er voor de band niet in, dus heeft grunge-trio Black Monsoon besloten om met een video-tour langs elf bijzondere locaties de tracks van hun nieuwe album te presenteren. 


Zo vindt er een liveshow plaats in de lege zaal van het nog te openen Pop-up podium BurgerHaven van Burgerweeshuis. “Het contrast van de lege zaal in deze lockdown is tekenend voor dit jaar zonder optredens. Het klinkt wat dramatisch, maar eigenlijk is dat gewoon ook wat het is.”, aldus Marjolijn Dokter. 


De live-shows zijn tot in de puntjes verzorgd met medewerking van soundengineer Alex Cailliau (o.a. Ernst Jansz en The Gathering), lichtkunstenaar Freek Ros (o.a. De Staat en Altin Gun) en zijn opgenomen door cineast Eric Zwiers (o.a. Maaike Ouboter en Ajax), de audiomix is verzorgd door Sander Holmer (Hedon en Burgerweeshuis), het geheel werd ondersteund door set assistent Tom Klein Beernink (Hip & Hanneke en The Freaks). 


De komende weken released Black Monsoon wekelijks een nieuwe live-registratie van een track van hun album. Zangeres/ Gitariste Jacky Kwast verklaart: “We willen graag dat mensen onze muziek ontdekken zoals het bedoeld is, met een complete sfeer in de juiste live-setting. Ze kunnen niet naar een fatsoenlijke rockshow van ons, dus komen we gewoon thuis via de laptop langs. Niet te lang, gewoon een song van twee a drie minuten om weer vol goede moed verder te gaan met het thuiswerken.” 


De videoreleasetour wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

1/11 SINNER LIVE AT BURNSIDE

3/11 JABBERWOCKY

LIVE AT THE WORKSHOP

5/11 EASY WAR

LIVE AT VINTAGESHOP RARE & MORE

2/11 PANTOMIME LIVE AT BURGERHAVEN

4/11 HIDE AND SEEK

LIVE AT THE BALCONY OF BURGERHAVEN

6/11 NOTHING

LIVE AT KUNSTENLAB

7/11 FIRE

LIVE AT A VERY EMPTY BURGERWEESHUIS

9/11 I AM NOT WAITING

LIVE AT A VERY EMPTY BURGERWEESHUIS

11/11 IN THE SHADE

LIVE AT A VERY SHADY BURNSIDE

8/11 AWAKE

LIVE AT THE GARAGE

10/11 LOSING

LIVE AT THE BASEMENT